FAQ/Veel gestelde vragen:

Hieronder vindt u aanvullende praktische informatie. Wordt uw vraag niet beantwoord, stuurt u mij dan een email en ik zal zo spoedig mogelijk antwoorden.

1.     Shop pagina: ‘Bestellen via email’ button; hoe werkt dat?
Wanneer u interesse heeft in het kopen van een kunstwerk in de Shop klikt u dan op de button ‘Bestellen via email’. U kunt van daaruit een mail sturen met daarin uw interesse en prijsaanvragen over het kunstwerk.

2.     Werkt u ook in opdracht?
Jazeker! Ik wil graag een een origineel schilderij creëren voor uw interieur, bedrijf of design project. Stuurt u mij een email om inhoudelijk verder te praten.

3.     Waar kan ik uw werk bekijken?
Heeft u interesse in mijn werk dan kunt via email een afspraak maken om het atelier te bezoeken.

4.     Wat zijn de verzendregels binnen Nederland?
Alle werk wordt binnen 5 werkdagen verzonden in Nederland. De verzendkosten zijn voor de koper. Zie voor verzenden naar het buitenland de volgende vraag.

5.     Wat zijn de verzendregels voor het buitenland?
Neemt u contact op via email betreffende verzenden naar het buitenland. De verzendkosten zijn voor de koper.

6.     Kan ik een gekocht werk terugsturen?
Alle verkopen zijn definitief. Ik begrijp dat helderheid, kleur en contrast kunnen variëren op een computer en andere digitale apparaten. Twijfelt u, neemt u dan contact met me op via email voor aanvullende foto’s en informatie die u kunnen helpen met beslissen.

Heeft u nog vragen die niet op deze FAQ pagina zijn beantwoord zijn neemt u dan contact met op via email: contact@daniellevanherk.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u hier aan met uw e-mailadres om nieuws en updates te ontvangen.

Wij respecteren uw privacy.